Хронологията 15 адреса, свързани с криптобанката Nexo бяха претърсени вчера при

...
Хронологията 15 адреса, свързани с криптобанката Nexo бяха претърсени вчера при
Коментари Харесай

NexoГейт: ГЕРБ искат проверки за финансиране на ПП, Ананиев защитава името си от клевети

Хронологията

 

15 адреса, свързани с криптобанката Nexo бяха претърсени през вчерашния ден при профилирана интернационална акция. Операцията е против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушение на интернационалните наказания против Русия. За Nexo ФрогНюз писа още септември месец, че имат наказания в Съединени американски щати - осем американски щата съдят компанията поради нерегистриран артикул за криптовалута на компанията. Става дума за десетки хиляди случаи на измами на обща стойност 800 млн. $.

 

Подозренията са, че българите, стоящи зад огромната компания, са работили по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin.

 

Създатели на компанията са някогашният народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и Коста Кънчев, който е братовчед на шефа и ръководител на УС на Фондация " ХелпКарма " Константин Кръстев, който бе упрекнат от Софийска градска прокуратура в длъжностно заграбване в края на 2021 година Третият съосновател е Георги Шулев - наследник на някогашния стопански и обществен министър от Национална движение „Симеон Втори" Лидия Шулева.

 

В разгара на абсурда през вчерашния ден се появи информация, че Настимир Ананиев, народен представител от Политическа партия, е дълготраен другар с Антони Тренчев. Справка в Търговския указател демонстрира, че Ананиев и Тренчев са били съдружници във “Форекс Капиталс ” ЕООД от 30 януари 2018 година до 05 април 2021 година Ананиев напуща компанията на 2 декември 2021 година - няколко дни преди да стане народен представител. 

.

Самият Ананиев обаче заплаши със съд всеки, който го клюки. Той отхвърли Политическа партия да е била финансирана от Nexo. Депутатът е заявил в КПКОНПИ всички свои участия и съдружия. Ананиев се закани да съди и Слави Трифонов за неистини. Лидерът на “Има подобен народ ” нощес разгласява видео, в което той и заместникът му Тошко Йорданов оповестиха за подозренията за връзката на Политическа партия с Nexo.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР